MEZINÁRODNÍ BIENÁLE ŽENA STRAKONICE 2017

     Přípravy 16. ročníku mezinárodního fotografického bienále „ŽENA / WOMAN STRAKONICE 2017“ ve Strakonicích jsou opět v plném proudu. Jedná se o tradiční významnou mezinárodní fotografickou akci, jejíž vznik se datuje do roku 1970, a kterou se podařilo obnovit po dvacetileté přestávce v roce 2011. Díky široké podpoře i v letošním roce ŽENA / WOMAN STRAKONICE napíše další, již čtvrtý díl své novodobé historie. Výstava nejlepších fotografií je naplánována na konec roku, ve dnech 3. 12. 2017 až 30. 1. 2018 v reprezentačních prostorách strakonického hradu. Soutěž je výzvou pro amatérské i profesionální fotografy z celého světa, kteří pracují s tématem ženy a ztvárňují jej ve všech situacích, které v životě ženy mohou nastat. V letošním ročníku jsou otevřeny opět kategorie žena, akt, volná barevná a volná monochromatická fotografie. Celkově bude uděleno 84 ocenění včetně Grand Prix města Strakonice. Poprvé v historii budou rozděleny i finanční ceny v celkové hodnotě 1.000 EUR. Uzávěrka soutěže je 30. 10. 2017. Fotografie do soutěže jsou přijímány pouze v digitální podobě.

 

     Mezinárodní bienále ŽENA / WOMAN STRAKONICE 2017 se již tradičně připravuje pod patronací města a MěKS Strakonice i mezinárodních a národních fotografických asociací FIAP, IAAP a ČFFU. Letošní 16. ročník ŽENA / WOMAN STRAKONICE je poprvé v historii nově také pod patronací Americké fotografické společnosti ( Photographic Society of America - PSA). Fotografie jsou přijímány dle propozic, které je možno získat na webových stránkách www.zenastrakonice.cz, kde je k dispozici mnoho dalších informací, fotografií, katalogů a videí z předešlých ročníků. Webové stránky www.zenastrakonice.eu jsou primárně určeny pro soutěžící fotografy z celého světa, tzn. pro zasílání fotografií a uhrazení poplatku. Pokud máte zájem o nejaktuálnější informace, staňte se fanoušky na www.facebook.com/zenastrakonice.

 

     Mezinárodní porota bude v listopadu 2017 ve složení Garik Avanesian (MFIAP), Andrey Yurlov (EFIAP) a Josef Danyi (AFIAP) vybírat fotografie ze všech soutěžních kategorií. Vernisáž a předávání cen se koná v sobotu 3. 12. 2017 ve 14.00 hodin v Rytířském sále strakonického hradu. Nejlepší fotografie si budete moci prohlédnout na výstavě, která bude instalována v krásném prostředí Maltézského sálu a sálu u Kata strakonického hradu od 3. 12. 2017 do 30. 1. 2018. Jako každý rok bude vydán tištěný katalog soutěže dle standardů FIAP, který bude možno zakoupit během prosincové výstavy.

 

     Poslední letošní novinkou je, že nejlepší fotografie předešlého ročníku soutěže si budete moci připomenout v Praze, v nové butovické galerii Czech Photo Centre. Vernisáž výstavy ŽENA / WOMAN STRAKONICE 2015 proběhne v pondělí 14. 8. 2017 a výstava bude otevřena pro veřejnost od 15. 8. do 3. 9. 2017.

 
581571